ПАМЕТНИЦИТЕ В ПАРИЖ – ФРЕНСКИ КАТО ВТОРИ ЧУЖД ЕЗИК

Откритият урок на френски език на Бонка Ичкова се очакваше с голямо нетърпение от гостите: Ирина Реджова, Ани Рупова, Антоанета Мирчева, Калинка Йорданова, Златка Велкова, Румяна Войнова и ученици от 12 а и 12 в клас.

Учениците от 12 а и 12 в  клас  с любопитство очакваха да видят как съучениците им разказват на френски език за паметниците на културата в Париж.

Специално е вълнението на учениците от 12 е клас и преподавателката им по френски език Бонка Ичкова. Атанас от 12 д с удоволствие помага при презентацията.

Много труд и упорита подготовка стои зад презентациите на учениците, които за последна година изучават френски като втори чужд език в НХГ: Десислава, Елена, Елизабет, Ивет, Илиана, Катя, Симона, Даниела, Кристина от 12 е клас. Всяка от тях, според предпочитанията си, представя една архитектурна забележителност в Париж: Площада на съгласието, забележителни мостове над Сена, храма Мадлената, Шанзелизе, триумфалната арка, културния център Жорж Помпиду и Айфеловата кула.

Квалификационният модул бе посветен на седмицата на ФРАНКОФОНИЯТА. Инициативата на Бонка Ичкова повдигна настроението на ученици и учители. Ние можем. Така окуражени напуснахме мултимедийния кабинет, с много идеи за бъдещи дейности.  В последвалата дискусия начертахме възможности за нови  инициативи. Пожеланието на Бонка Ичкова – от прекрасната снимкова презентация към реално пътуване до Париж – приемаме с надежда и благодарим за прекрасния час, изпълнен с много страноведска информация.

Реклами

%d блогъра харесват това: