Открит урок по английски език

ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА  НАДЕЖДА ИВАНОВА ОБУЧАВА УЧЕНИЦИТЕ СИ ОТ ОСМИ КЛАС ЧРЕЗ СЪВРЕМЕНЕН МУЛТИМЕДИЕН ПРОДУКТ 

 

Интерактивната система за презентация е част от учебника за осми клас с интензивно изучаване на английски език  Opportunitis for Bulgaria на PEARSON LONGMAN. Към учебната система има софтуер – мултимедиен продукт, който обхваща всички уроци в трите части на учебника: Всяка страница може да се види на белия екран.

Атанас услужливо помага на госпожа Иванова и управлява големината на пасажите и упражненията, които класът индивидуално прави и съвместно коригира.

Учениците се учат да работят с интерактивния речник към системата. Особено привлекателни са видеофилмите, които ангажират повече сетива при изучаването на чуждия език.

Предимствата на „интерактивните бели дъски“ според специалистите са за ученици и учители: подобно иновативно обучение прави часовете предпочитани  и ангажира учениците за активно усвояване на преподавания материал.

Учениците и преподавателката им имат своите мечти за мултимедийна класна стая и за бял сензорен екран, включен към компютъра, свързан с мултимедиен проектор – система, която дава възможност за писане и рисуване в реално време,  запаметяване на корекциите и разпращането им до всички участници в обучението  по електронната поща.

 


%d блогъра харесват това: