Учениците от проекта в Зонненберг разказват впечатления

 Учениците, работещи по проект „Да бъдеш мъж, да бъдеш жена днес в Европа“, се завърнаха от Международен дом Зонненберг в планината Харц в Германия.

Асен, Дени и Славина разказват на съучениците си за прекрасната седмица в Германия.

Учениците разказват в своите класове, пред педагогическия съвет на гимназията, пред родители и медиите за прекрасната седмица в Германия, където са работили заедно и са се веселили с техни връстници от Германия, Великобритания и Хърватска.

Работата на открито, вечерта на културите, интервютата със специалисти по проектната тема – са оставили трайни следи в спомените им. Всички са се завърнали с много адреси и нови приятели, с  нови знания и обогатени социални умения за общуване с други култури. Радват се на предложението на германските партньори – ученици от НХГ през следващата година отново да работят по международен проект в Германия.

Всички ние прекарахме една незабравима седмица в младежкия лагер в Зоненберг. Изживяхме неповторими емоции и се запознахме с много различни и интересни хора.  В самото начало ни беше леко страх, че ще останем неразбрани и няма да можем да преодолеем езиковата бариера. Но в края на семинара установихме, че сме се разбирали чудесно с всички. По време на целия семинар ние трябваше да участваме в игри за сплотяване на колектива, които ни помогнаха много да се сближим с останалите ученици от другите страни. Темата на семинара беше изключително интригуваща. Заснемането на филми ни достави огромно
удоволствие. Беше комично да играем мъжки персонажи. Но това ни помогна и да разберем по-добре отношенията между двата пола в 21 век. Също така имахме възможност да проведем интервюта с жени, които се занимават с взаимоотношенията между мъжа и жената. Ние имахме и възможността да представим нашата страна и с удоволствие разбрахме, че всички останаха очаровани от българската култура и танци. Седмицата, прекарана в Зоненберг, беше изключително ползотворна за нас, защото ние не само се запознаем с нови хора, но и да научихме  нови неща за самите себе си. Надяваме се да имаме възможност отново да посетим Зоненберг.

Бойка, Яна и Марина /ученици в ПМГ „Академик Сергей Корольов“/


%d блогъра харесват това: