Проект на Гьоте-Институт „Образът на другите“

Тази година по проекта „Образът на другите“ работим с училище Prepa Tec Garza Sada от Монтарей, Мексико.

Вече можем да се представяме на немски език, но напрежението е голямо, защото това е първата ни видеоконференция. Всеки преговаря наученото преди онлайн-срещата с връстниците от Мексико.

Ралица е първа в мултимедийния кабинет и помага при изпробването на видеото и звука.

Виждаме госпожа Burcu Kadipinar, учителката по немски от Мексико. Поздравяваме: Hallo! Guten Tag! Иполучаваме отговор от нейните ученици: Guten Morgen! При нас вече е късен следобед, а там е 8 часа сутринта.

Независимо от осем часовата разлика настроението в двете компютърни зали – в България и в Мексико е еднакво: учениците се поздравяват въодушевено.

Деловата част започва: след Ралица има много кандидати за шестици – Нина, Павел, Генчо, Соня, Васи представят себе си, своето хоби и обсипват учениците от Мексико с въпроси.

След като Катерина вече е дала идеята да насочим видеокамерата ни към целия клас, партньорите ни по проекта също радостно ни поздравяват.

Включваме тонколоните, за да  чуваме по-добре партньорите от Мексико. Правим технически предложения за подобрения при следващата ни видеоконферентна връзка: мултимедия, тонколони, в които можем да включим хед-сет …

През октомври предстои нова онлайн видеоконферентна връзка с партньорите по проекта „Образът на другите“ от Мексико. А до тогава можем да си разменим първите електронни писма, защото вече ще сме научили много, много думи на немски език. „А колко ли много ще знаем в 12 клас, госпожо Войнова?“ – опитва се да предположи Василена… Всички сме доволни от работата си днес.

Реклами

%d блогъра харесват това: