Проба на онлайн-урок с учениците от 8 б клас

На 8 б клас предстои отговорно участие в онлайн-урок, който ще бъде наблюдаван от учители по немски език в Благоевградска област по време на съвещанията им в  Гоце Делчев  с представители от МОМН.

Затова е нужна добра предварителна подготовка.

В пробния онлайн-урок се включват партньорите от Полша и Гоце Делчев.

Партньорите от Гоце Делчев се представят в електронния журнал: http://www.ejournal.fi/plestne

По време на пробната среща Петя започва с презентация за Благоевград. Но тя все още не е готова, защото не са включени идеите на Генчо.

С презентацията продължава Катерина. Тя представя родния си град Сандански. Ралица представя родния си град Петрич. Следващата седмиця Любка ще добави своя дял към общата презентация – представяне на родния й град Банско.

Партньорите от Гоце Делчев имат малък технически проблем. Чуваме ги слабо. Но нали затова са тези приятелски срещи – за да ни направят още по-съвършени.

Учениците от Полша задават много въпроси. Изпращат ни снимка на своето училище Gimnazjum Publiczne w Radostowicach в населеното място Radostowice:

За следващата среща те ще бъдат готови със своята презентация, в която ще ни разкажат за най-близкия до тях град Pszczyna (Pless),7 км от тях, но вече привличат интереса ни към училището им и населеното им място с няколко интересни снимки:

Новаторската дейност за участие в прототипен онлайн-урок по немски е споделена още същия ден с родителите на 8 б клас.

На родителската среща обсъждаме  и качествата на добрия ученик:

1. Самостоятелност при работа, 2. Концентрация и задълбочаване в работата, 3. Находчивост при решаване на задачите, 4. Интерес към работата в училище, 5. Солидарно и отговорно поведение към съвместната работа, 6. Инициативност и активност в часа, 7. Прецизност и точност, 8. Изискване към собствените постижения, 9. Положително и приятелско отношение към другите, 10. Откровена връзка с родителите, която помага за добър контакт между учителя и родителите.

Реклами

%d блогъра харесват това: