Продължават пробите за открития урок на 12 октомври

За съжаление във вторник не можахме да направим добра проба. От Гоце Делчев имаме обаче добри новини: няколоко учители-информатици работят по подготовката за открития урок. При гостите ще има голям екран на бялата дъска.  Видеокамера ще отразява чрез скайп групата по немски език на госпожа Близнакова, която ще работи в съседната стая. Камерата ще следи всяка тяхна стъпка. Камерата, свързана с електронния журнал, ще отразява пък всяко включване – на партньорите от Полша и на нас от Благоевград.

Времето ли бе малко, ние ли не се събрахме на време, „думичките“ ли все още не бяхме научили, техниката ли не можем да „преборим“ – когато сме приготвили микрофон, сме забравили за тонколона. Когато имаме видео, нямаме звук. Работата в електронен журнал иначе е лека и приятна. Стига да сме организирани и прецизни. Ех, ако имахме и техническа помощ! Колегите отсреща ни помагат. Този път само партньорите от Гоце Делчев, защото учениците от Полша са на екскурзия в Германия. Всички заедно все още не знаем как да включим чрез браузера в електронния журнал немска песен? Технически би трябвало да е възможно песента да се вижда и чува едновременно в Полша, Благоевград и Гоце Делчев. Но не се получава, защото браузерите трябва да са еднакви или да позволяват екстри. Каквото и да означава това 🙂

.

Днес пробите минаха по-добре. Приближаваме се към добър изказ и на думичките на немски. Защото цялата красота на работата в електронен журнал не са само техническите предизвикателства (Госпожо Войнова, ние ще внимаваме много в часовете по информатика, за да станем добри специалисти и ще Ви помагаме при техническите въпроси!)

Благодаря Ви, Методи (който грабна най-трудните текстове! ), Георги (който се оказа добър оператор и насочваше отлично видеокамерата!), Марио  (който направляваше звуковите ефекти!) и момичетата, които даваха есенцията и емоцията на вечерта (Госпожо Войнова, вижте какво красиво сияние! Да си направим снимка за спомен!)

 

Фотоапаратът може би не улови изцяло красотата на природното явление. Но аз усетих със сърцето си сиянието на вашите красиви души. И на фона на природното сияние успях да съпреживея прекрасните ви мечти за екскурзия в Германия или за „Нощ на немския език в гимназията“ – да, с палатки или спални чували, немска музика и песни. Благодаря ви.