Иновационното обучение по чужд език става традиция

Днес госпожа Елица Илиева, преподавател по английски език в НХГ, проведе видеоконферентна среща с учениците си от 8 д клас.

Videokonferenz

Техен партньор бяха ученици от Lycee Joliot Curie – Франция, с преподавател по английски език госпожа Лидия Йованович. Те презентираха акценти от живота  на  вдъхновяващи личности.

Frankreich

Видео-срещата е по проект „Моят регион“. От 8 д клас активно зададоха свои въпроси: Ангел Вакадинов, Десислава Механджийска, Мишел Бащавелова, Елизабет Терзийска, Беатрис Калтакчиева, Мария Манова. Какви книги предпочитат да четат, кой е любимият им спорт, къде животът е по-привлекателен – в града или на село?

Франция

Днес учениците от 8 д клас научиха нови техники за задаване на въпроси, свързани с активното слушане на презентацията на партньора. Мотивацията за изучаване на чужд език нараства, когато разговаряш не само за персонажите от учебника, а с истински реален партньор за истински значими теми. Да бъдеш чут и да умееш толерантно да изслушаш – това са актуалните умения,които всички ние ежедневно трябва да квалифицираме в себе си. Защото ясно е, че комуникацията изисква не само знания, но гъвкавост и желание да общуваш с носителя на друга култура.

Реклами

%d блогъра харесват това: