Обичам френския език – регионален празник на франкофонията

На 23 март 2013, в зала Яворов се проведе Регионален празник на франкофонията, под егидата на РИО и Френския културен институт. Чествана бе и 20 годишнината от встъпването на България в редовете на Международната организация на франкофонията.

Б.Ичкова

На френски език се представиха ученици от Хаджидимово, Гимназията по туризъм в Разлог, Девето училище в Благоевград, Професионална гимназия по икономика и Езикова гимназия в Благоевград. Учениците на госпожа Бонка Ичкова откриха празника. Те прадставиха гимназията на френски и български език и изпълниха стихотворение на френски език.  В знак на благодарност за участието си учениците с френски език от НХГ получиха лични грамоти от РИО.

Грамота

Поодарък  имаше и  от Културния институт на Франция в София: за всеки участник тениска с надпис за спомен, папка и химикал, а за цялата група участници – филм за Франция.

Филм за Франция

Гимназията се представи и с музикални изпълнения – Джуниър Брас Бенд, с ръководител господин Севдалин Николов, Виктория от 8 г – солистка на песента за Шанзелизе и Йорданка от 10 г – с песента „Аз искам“:  Аз искам приятели и любов, а не клишета и парфюми.


%d блогъра харесват това: