АУБ СЕ СРЕЩНА С УЧИТЕЛИ ОТ БЛАГОЕВГРАД ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

По повод международния ден на учителя отдел „Прием на студенти“ в АУБ посрещна в Студентски център „Америка за България“ учители от Благоевград и страната.

AUBG

Господин Кевин Аспегрен, президент на АУБ, поздрави присъстващите и благодари за добрата съвместна дейност с учителската общност.AUBG2

Госпожа Боряна Шалявска покани присъстващите учители, техните  ученици  заедно със семействата си  да гостуват  на АУБ  в Деня на отворените врати, който ще се проведе на 15 ноември. За да се убедят младите хора в предимствата от следването в Американския университет в България.

През 2015 година АУБ отново ще бъде домакин на много престижни инициативи като конференцията за учителите по английски език, чиито участници тази година имаха възможност да се запознаят с базата на Амеиканския университет, да чуят лекции от изявени преподаватели в университета и да гледат подготвения от студенти мюзикъл.

AUBG1

На срещата присъстваше преподавателят по философия от Италия Диего Лучи.

С поздрава си до учителите по английски език и последвалите лични разговори професор Лучи направи още по-реална връзката между средните училища в Благоевград и АУБ.

Колеги споделиха, че преподаватели от АУБ са гостували в техни часове и на практика са показвали интерактивните методи на преподаване и защо си струва учениците да останат да следват в Американския университет в България.

„Скъпи учители, благодарим ви” – с този надпис бяхме посрещнати в АУБ. Ние учителите също благодарим на АУБ, защото усещаме предимството да имаме в града си такова престижно висше учебно заведение.

Lehrer

Престижно е и за Национална хуманитарни гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” нейни ученици да продължават обучението си в АУБ или да работят след завършване на висшето си образование в АУБ.  Окуражаващи са думите на госпожа Мария Петрова от отдел „Прием на студенти”:  След срещите ни с учители от НХГ ученици от гимназията проявяват много по-голям интерес, посещават офис „Прием на студенти”, интересуват се от възможностите за стипендия и следване в АУБ.”

И ето важна предварителна информация, за да продължи сътрудничеството межд средните училища в Благоевград и АУБ успешно:

Student Center Activities:

2015

16-21 February International Week

20-22 March EU Simulation

23 March – 4 April Musical Tour “Burlesque”

25-29 March Earth Week

4 April Griffin Bowl

5 April Honors Convocation

14-17 April AUBG Choir Festival

18 April Student-Faculty Research Conference

19 April AUBG Olympics

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: