Покана за Петата онлайн-конференция за учители по немски език

Здравейте приятели на DaFWEBKON,
Подготовката за следващата DaFWEBKON  6.-8. март 2015 става все   по -интензивна. Конференцията ще бъде под мотото: Deutsch spielerisch gestalten! и ще бъде с фокус върху използването на игрови елементи в обучението по немски език, „Serious Games“, приложението на комерсиални компютърни игри в обучението, както уеббазирани игри и приложения. Освен това учителитепо немски език ще имат възможност да установят надрегионален контакт в мрежата и да се информират за актуални тенденции. До 6 януари можете да подадете заявка за участие като лектор в следните области:
*1. Добри практики: Примери за изучаване на езици с елементи от игрови дизайн (Gamification): Демонстрирайте как вграждате тези елементи във Вашето обучение, представете Вашата мотивация и възможностите, както и предизвикателствата.
*2. Добри практики: Примери с компютърни игри в обучението: без значение дали става дума за комерсиални компютърни игри като Minecraft  и т.н,  за „Serious Games“ или други уеббазирани приложения респективно онлай-игри, нека участваме заедно с Вас във Вашия опит със смисленото им използване в обучението, предимствата и  предизвикателствата  при преподаване и учене.
*3. Игри -Workshop: Ръководете  (в отбор) конкретни, вече използвани
игри, в които да участват учители от конференцията. Те трябва да са
възможни за показване във виртуално помещение.
*4. Актуални развития в немския език: Има ли актуално развитие в немския език, което трябва да бъде по-точно наблюдавано? Например важна тема, нова учебна игра, интересен проект или резултат от проект, иновативна дипломна работа? Тогава подайте като информация основната тема.
*5. Кратко представяне на дружество или организация в отделна държава
*6. Регионални срещи: Региони или надрегионлани дружества за немски като първи или втори чужд език могат /като се организират самостоятелно/ да предложат програма за свои членове и гости.Кандидатствате за водещи: конференцията е  възможност да се достигне до голяма публика без да се пътува.
Покана  2015 за сваляне:
http://dafwebkon.com/wp/wp-content/uploads/2014/10/dafwebkon-call2015.pdf
За регистрация и подаване на доклад  http://tinyurl.com/dafwebkon15-gast
Радваме се за Вашето участие,Angelika Güttl-Strahlhofer, Heike Philp и Nadja Blust www.dafwebkon.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s