14 април, 12 часа, Община Благоевград – Фотоизложба „Градове и пейзажи в Германия“

pokana, 14.04.2015

На 14 април в рамките на инициативата „Отворени врати”, посветена на 135 годишнината на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Благоевград,  госпожа Румяна Войнова ще покаже от 11 часа до 11.40 часа как използва дигиталните материали към изложбата с ученици от 8 б клас. В 12 часа изложбата ще бъде официално открита в Община Благоевград, а директорът  господин Марин Митов  ще  награди ученици от 8 б и 9 б клас, участници в конкурс за съчинение на немски език. Учениците от 8 б клас ще представят изложбата на посетители и ще участват в учебното „Рали” по дидактическа разработка на Гьоте Институт.

Снимка1841

Изложбата, предоставена от Гьоте-институт България, включва 15 табла и може да бъде разгледана от 14 април до 4 май 2015 година. Това е виртуално пътуване с картина и кратък текст през седем от най-забележителните градове на Германия – Дрезден, Берлин, Хамбург, Франкфурт, Потсдам, Хайделберг и Мюнхен. Останалите фотоси са от очарователни природни кътове и икономически райони – Северно море, Алпите, река Рейн, Шварцвалд, Рурска област, Балтийско море.

Целта на изложбата е да разкрие многообразието на немската природа. Заедно с това изложбата дава много възможности за приложение в часовете по немски език и може да се използва на всички езикови нива. На разположение са дидактически материали за учителите за езиковите нива А1 и А2 и онлайн-упражнения за ученици, които са достъпни директно с QR-Code, отпечатан върху таблата.

Чрез пътуване с интересни задачи всеки посетител може да обогати знанията си за Германия в различни области – природа, свободно време, туризъм, история, култура. Със своите 82 милиона жители Германия е най-населената страна в Европа. Разположението почти в центъра на Европа допринася за ключовата ѝ роля в търговията, културния обмен и опазването на природата. В страната работят над 400 висши учебни заведения, около 6300 музея и стотици театри. Опазването на природата е много важно в Германия. Съществува активно обществено движение за опазване на околната среда, което е представено и в Бундестага. От много години Германия е водеща в областта на алтернативните енергийни източници.

Линк към темата:

Градове и пейзажи в Германия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: