Ученици от НХГ – гости на уникално светлинно шоу на АУБ – 27 април 2015

AUBG

На 27-ми април 2015, в театъра на АУБ студентите  поставиха уникално светлинно шоу, в което  използваха ултравиолетова светлина. Чрез тази технология екип от около 20 студенти от АУБ  представи „Историята на живота на земята“.

Повече за светлинното шоу на английски език: тук

Оживяваха библейски събития, средновековни сюжети, световни исторически битки и поражения, технически и иновативни открития. И всичко това – показано с много креативност и творчески размах.

Снимка2049

Инициативата бе насочена  към студентите и към гимназиалните ученици в Благоевград. И така младежката аудитория бе преобладаваща в красивата тетрална зала, много от които бяха дошли заедно с преподавателите си. Професор Недялко Делчев откри шоуто, чрез представяне на идеята на пърформънса: симбиоза между технологиите и магията на изкуството.

Снимка2061

С изправяне на крака, в края на светлинното шоу публиката бурно аплодира студентите – актьори, танцьори и певци.

Желаещите останаха след светлинното шоу, за да чуят разказа на студента К. Димитров – великолепен математик и актьор-

колко лесно е евтино се прави такова забележително светлинно шоу,  когато креативната идеята и амбицията са на лице.

Това е линк към Facebook събитието:www.facebook.com/events/363162247216179,  а това е  линк към кратко видео за проекта:https://youtu.be/JQ062asN76A

Снимка2048

Учениците от НХГ, придружавани от своите учители Румяна Войнова и Диана Петрова, бяха официално поканени заедно с другите младежи от благоевградските гимназии да си сътрудничат с театралната трупа на Американския университет или да използват залата за собствени подобни иницативи.

Снимка2056

Главният организатор (режисьор, продуцент) е Кристиян Димитров. Негова е идеята за цялото представление, той е измислил сценария и е направил повечето реквизит. Наре Аветисян и Стоил Стоилов са съ-организатори. Наре – с помощ  за реквизита и други организационни въпроси,  а Стоил Стоилов /с който учениците на НХГ се запознаха в гимназията ни/  се занимавал със звуковото оформление. Танцьорите са студенти от  AUBG Dance Crew ( АУБ Танцувална Трупа), чийто ръководител е Малик Сарр, който създал хореографията заедно с Кристиян. В шоуто също участваха и AUBG Rock Jamming Club,  музикален бенд на АУБ. Гласът на разказвача е на професор Дани Чолк. Помогнали също Баки Йегенгелдийев със звукозаписите, и Георги и Иван от персонала на  театъра. Цялото събитие е подкрепено от проф. Венета Андонова от  бизнес факултета, както и от  Студентското правителство.

Студентите са снимали представлението и ще го изпратят на учениците на НХГ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: