Маркус Хаас от Посолството на Германия в София – гост на празничния концерт по повод 135 годишнината на НХГ

2

Господин Марин Митов, директор на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Благоевград, посрещна пред зала Яворов нашия гост от Посолството на Германия в София – господин  Маркус Хаас, ръководител отдел „Култура и връзки с медиите“. Госпожа Румяна Войнова, главен учител по немски език в НХГ, превеждаше на скъпия гост основните моменти от  приветствените слова и празничната програма в зала Яворов по повод 135 годишнината на гимназията.

8

Своя подарък за библиотеката на НХГ и всички ученици, изучаващи немски език, господин Хаас връчи на учениците от 9 б клас, с класен ръководител госпожа Златка Велкова. Йоана и Габи веднага  запрелистваха подарените книги и карти.

9a

Господин  Маркус Хаас  разбра от госпожа Войнова  за радостите и трудностите на учениците при  интензивното обучение по немски език в НХГ, за проектите на немски език, които им дават възможност  да  контактуват на немски с връстници от цял свят,  и изрази готовност за взаимодействие и бъдещи контакти с НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“  в сферата на културата и образованието.

17

Господин Маркус Хаас с голям интерес проследи богата юбилейна художествена програма и спонтанно си направи запис на впечатляващи го моменти.

Медиите за събитието

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: