С нови технологии в езиковото обучение започва учебната година в НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“

Снимка3032

На 8 септември 2015 г., пред свои колеги и Димитрина Асенова – журналист от вестник Струма, г-жа Узунова – учител по информатика и информационни технологии сподели наученото, видяно и преживяно в гр. Кентърбъри, Англия /3-14 август 2015/ по време на своята европейска квалификация – курс по програма Еразъм+ на Центъра за развитие на човешки ресурси на тема „Нови технологии в езиковото обучение“.

Снимка3025

Госпожа Узунова разказа подробно за инструменти, които мигновено превръщат традиционния час в интерактивен и незабравим, чрез възможността за онлайн съвместна работа, творческо състезание, приятелски обмен на знания и практична обратна връзка:

– Инструмент за вдъхновяваща класна стая, позволяващ дискусия: https://todaysmeet.com/

Kahoot служи за изграждане и участие във викторини, в които учениците се включват с преносими компютри, мобилни телефони, таблети и други устройства. Kahoot позволява вграждането на видео, текстово и аудио съдържание като част от изпитните въпроси или анкетата, която провеждате. –https://kahoot.it/#/

Приложение за създаване на „говорещи снимки“ –http://www.fotobabble.com/

– Инструмент за създаване на екранно видео: https://www.techsmith.com/jing.html

– Инструмент за създаване на видео от фотоси и музика: https://sharalike.com/.

Г-жа Узунова ще сподели наученото и с колеги от Благоевград и областта. За повече информация относно този квалификационен курс, може да разгледате сайта на проекта – http://erasmus-nhg.weebly.com/ или в сайта на НХГ:раздел „Проекти“.

За своите колеги от НХГ /всички предметни области/ госпожа Узунова ще предложи в училищния квалификационен план специално обучение за работа с новите технологии.

Снимка3028

Г-жа Узунова ще сподели наученото и с колеги от Благоевград и областта. Повече информация относно този квалификационен курс, може да се намери в  сайта на проекта – http://erasmus-nhg.weebly.com/ или в сайта на НХГ:раздел „Проекти“.

За своите колеги от НХГ /всички предметни области/ госпожа Узунова ще предложи в училищния квалификационен план специално обучение за работа с новите технологии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: