Проект „Твоят час“ – започваме работа на 18 октомври!

eu-logo

                      logo

 ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“

СЪФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ –

ЕВРОПЕЙСКИ СТРУКТУРНИ И ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ

„Образът на другите“ е международен проект на Гьоте Институт за размяна на електронни писма за начинаещи в изучаването на немски език. Целта е да мотивира изучаващите немски език да пишат писма на чуждия език още след първите часове по немски език. „Образът на другите“ дава възможност на учениците да разказват и да задават въпроси, да си създадат представа за техни връстници в други държави, които също изучават немски като чужд език – да опознаят чрез писмата друга култура и същевременно да осъзнаят кои са те самите. Възможна е онлайн-среща с учениците-партньори по проекта. deine-stunde1

Специфични изисквания – 1. Желание за комуникация с връсници от друга държава, изучаващи немски като чужд език 2. Притежаване на електронна поща 3. Предимство е – притежаване интернет връзка и техническа възможност у дома 4. Разрешение на родителите за участие в проекта и използване на снимки по проекта за рекламиране на дейността по проекта

deine-stunde2През учебната 2016 – 2017 година умениците от 9 клас, които изучават немски като втори чужд език, ще работят с ученици от Чехия. Ще се събираме в гимназията в понеделник, в 12.30 часа, и във вторник, в 12.30 часа, ще прочитаме писмата на немски език от Чехия и ще подготвяме нашите отговори. Ще търсим в интернет материал за града, региона и държавата ни. Ще подготвяме рекламни материали за нашия роден край и ще очароваме в писмата си нашите партньори от Чехия с красотите на нашата родина.

Ще работим по темите от „Готварската книга с рецепти“ на проекта на Гьоте Институт: Аз мога да се представя, моето хоби, моята стая и жилище, моят любим предмет в училище, моите приятели и т.н.

Наши партньори от Чехия са учениците от  Гимназия  Velke Mezirici, с учител по немски език госпожа  Marcela  Pospisil.

Проектът е регистриран под номер 44 А

Ще използваме страницата на проекта

както и страницата на авторите на проекта.

Ще съчиняваме писма с помощта на финландския електронен журнал

Ще работим заедно с родителите на учениците, като в пет часа те ще бъдат наши гости.

Вече поканихме госпожа Весела Шкодрева /майка на Божидара/ да разкаже за своя опит в интеркултурното общуване на своято работно място.

Ще се срещнем с успешни в своята професия личности, ще потърсим връзка с  германски, авсрийски или швейцарски фирми в България.

Ще акцентуваме върху съвместни инициативи с  връстници в България и чужбина – вечери на немския език в Американския университет в България, езикови състезания с други училища в града, участие в  инициативи на Гьоте Институт и Посолството на Германия в България,  гостуване на германски предприятия в България.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: