ОНЛАЙН КВАЛИФИКАЦИЯ НА „ПРОСВЕТА“ – уводен уебинар

Днес, 09.02.2017 г., в 18.30 часа започна ВЪВЕЖДАЩ УЕБИНАР (онлайн семинар) на тема:

„Нагоре в професията с програмите на „Просвета“, с вход за събитието.

6

Дадена бе подробна информация за новата система от квалификационни кредити и за обучителните  програми на „Просвета“, защото тази издателска група е одобрена от МОН да присъжда кредити за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. Обученията са безплатни. Скоро ще има график с датите на всички уебинари /онлайн семинари/ и срещите по градове.

Според „Наредба 12 за статута и професионалното развитие на учители, директори и други педагогически специалисти“ (Обн. – ДВ, бр. 75 от 27.09.2016 г.) важно изискване за растеж в кариерата е всеки преподавател да придобие най-малко три квалификационни кредита в рамките на четири години.

Според Наредба 12  за присъждане на един кредит са необходими 16 академични часа. Всяка програма на „Просвета“ носи един кредит и предвижда осем присъствени и осем неприсъствени часа. За максимално удобство неприсъствените часове включват и онлайн обучение. Присъствените часове ще се провеждат в следните областни градове: София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Плевен, а при следващите обучения ще включим и нови населени места.

8

Многобройните въпроси не позволиха уебинарът да завърши в предвидените 60 минути. Госпожа Румяна Войнова, главен учител по немски език в ПХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ ,  попита от името на колегите си защо регистрационната форма има полета само за начални и прогимназиални учители, щом издателството предлага квалификация и за гимназиални учители.  Никола Кицевски, директор на „Просвета“,  потвърди, че е важно гимназиалните учители да познават учебниците и учебните програми в начален и прогимназиален етап в съответната област.

7

И ако все още има учителски въпроси, то те ще намерят своя отговор чрез  и-мейл programi@prosveta.bg.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: