Дуалното обучение във фирмата на Бертрам Ролман в Гоце Делчев

В България Пирин-Текс ЕООД е от 1993 г., а  управителят  Бертрам Ролман е почетен президент на Германо-българската индустриално-търговска камара. Фирмата е призната за един от най-добрите, силни и перспективни производители на мъжко и дамско облекло в Европа.

Днес, 9 март 2017 г., гост на група по интереси с немски език „Образът на другите“ /ръководител Румяна Войнова/ бе Тодор Гераксиев, директор на Центъра за професионално обучение към Пирин-Текс ЕООД. Присъства зам. директор Теодора Ацева.

Ученици от 10 б, 11а, 11 б клас, изучаващи немски като първи или втори чужд език, с интерес изслушаха презентацията за теоретическото и практическо професионално обучение по дуалната система, която от много години в Германия се прилага успешно за почти всички професиии. Зададени бяха допълнителни въпроси за възможностите за обучение и за  кариерно развитие и придобиване на допълнителни професии, за трудности, които срещат обучаваните и преодоляването им с помощта на дипломирани учители от българската образователна система и наставници и технолози с висок професионален опит.

Презентацията на господин Тодор Гераксиев и рекламните материали посочиха предимствата на дуалното обучение, организирано от Пирин-Текс ЕООД в Гоце Делчев: финансово стимулиране на обучаваните всеки месец /първата година по 220 лева, втората – по 300 лева, третата – по 400 лева/, безплатен транспорт, безплатно работно облекло и учебни материали, реализация във фирма „Пирин Текс“, придобиване на допълнителни професии като конструктор-моделиер, ръководител на производствена група, специалист по качеството и др.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: