Велислава Стоицова от 11 б – награда от уникално състезание на Американския университет

AUBG MultiTalent Quest  е уникално състезание в два кръга, което търси единадесетокласници от гимназиите в България с умения в комуникацията по английски език, таланти в различни сфери, креативност и спортни дисциплини. В първи кръг участниците правят креативно CV- видео и попълват онлайн тест по английски език. Четиричленно жури преглежда в началото на март кандидатурите и избира участниците  по определени критерии. Тогава Велислава от 11 б клас с интензивно изучаване на немски език още не знае, че от 17 до 19 март ще й бъде предоставена възможност да се яви на втория кръг в кампуса на Американския университет.

 

Във втория кръг разделени в 16 отбора /всеки от по четири души/ участниците е трябвало да се справят с различни дисциплини: да участват в дебати, да направят презентация по зададена тема, да попълнят тест по математика и да изберат за изкуство или спорт биха искали да разговарят индивидуално с журито.

Критериите са желязни: всички са имали една нощ време за подготовка, след като са разбрали темите в ранния следобед. И цяла нощ са работили по тях. Велислава: „Беше изключително уморитено, но си заслужаваше. АУБ осигури подслон и ваучери за обяд и вечеря на всички, включително и на нас, участниците от Благоевград. Атмосферата беше изключително приятна. Всеки отбор си имаше фасилитатор, студент от университета, който се грижеше нищо да не ни липсва. Професорите предлагаха своята помощ по всяко време. „

 

В събота /18 март 2017/ след всички състезания АУБ организара караоке парти с огромна торта с логото на състезанието. Краят на церемонията е в неделя., 19 март 2017 г. Тогава са наградени петте най-добри ученици от 11 клас в петте дисциплини. Те получават сертификати, лаптопи и таблети, защото спонсорите са предоставили 10 хиляди долара, с които да се покрият всички разходи  на участниците.

Велислава: „За мен моята награда е най-ценна – безплатен интензивен курз за TOEFL, който подготвя за приемния изпит в АУБ. Благодаря много на организаторите и всички студенти, които бяха с нас през цялото време. Така че ние успяхме не само да се състезаваме, но и да се забавляваме и да намерим нови приятели. Удивена съм от близкото общуване на преподавателите от АУБ с нас бъдещите студенти, а също и от уменията им да танцуват и се забавляват заедно с всички ученици“.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: